Skislopes

Skislopes

Het skigebied van Turracher Höhe ligt op de grens van Karintië en Steiermark in Oostenrijk. Het gebied is rondom een bevroren bergmeer gebouwd. Landschappelijk is dit dan ook een fantastisch mooi gebied! Het gebied heeft twee startpunten: één direct naast het meer en de andere lager op 1400 meter waar de laagste pistes uitkomen.

Turracher Höhe is met 42 kilometer een fantastisch en afwisselend skigebied. Veel diversiteit in het landschap en brede pistes. Het merendeel van de pistes is rood, in mindere mate blauw en het gebied heeft enkele zwarte pistes. Verder loopt een deel van de pistes boven de boomgrens en een deel eronder, en als dat nog niet genoeg afwisseling biedt is het gebied duidelijk in twee delen, boven het meer en onder het meer, opgedeeld. Hierdoor voelt dit gebied zeer groots aan. Het centrum rondom het dorp voelt aan als een levendig en sportief wintersportgebied, iets wat je normaal voornamelijk in grotere gebieden aantreft. Doordat dit gebied op relatief grote hoogte ligt (hoogstepunt 2205m), lukt het Turracher Höhe om langer open te blijven dan veel gebieden in de buurt. Vaak tot begin mei.

Pistenpanorama big Turracher Hohe website  

Omliggende gebieden

Toch benieuwd naar omliggende skigebieden? Bezoek dan ook eens Bad Kleinkirchheim (hoogste punt 2043m) op nog geen 45 minuten rijden of Obertauern (hoogste punt 2313m)  op 1,5 uur rijden met ruim 100 kilometer aan pistes.  

Nieuw! Splinternieuwe stoeltjeslift "Schafalmbahn" met extra pistes

In Turracher Höhe is voor aankomend seizoen een splinternieuwe 6-persoons stoeltjeslift van Doppelmayr gemaakt, inclusief vijf extra pistes van in totaal 4 kilometer op de Schafalm. Met een hoogteverschil van 300 m zal de nieuwe lift over een lengte van 1,3 km in totaal 2000 personen per uur gaan vervoeren, hetgeen later nog verder uitgebouwd kan worden. De nieuwe afdalingen zullen uit blauwe, rode en 500 meter uit zwarte pistes bestaan.